Monday, August 22, 2011

Salam Ramadhan 2011

salam untuk semua,tak terlambat lagi rasanya untuk mengucapkan selamat menjalani ibadah puasa untuk semua pembaca blog aku ni yg hampir pupus ni, kembali bersiaran setelah lama menyepi diri, ermm jadual ditempat kerja dan rumah sangat lah padat, kalo free pun memang malas la nak bukak laptop lebih rela membaca apa2 yang patut dan zzzzzzz.

Nak cerita apa dulu ye, ok la cerita pasal menu berbuka nak al maklum la bulan puasa, oh tahun ni tahun rekod untuk kitorang sekeluarga sebab menu bebas dari lauk2 di bazar ramadhan semuanya home made, penat memang penat la tapi berbaloi rasanya, tak membazir dan semua menu kena dengan cita rasa kami sekeluarga. Tipu la kalau kata tak pergi langsung bazar kan macam kuih muih dan air je la yang kitorang beli.

Menu hari pertama-ikan jenahak masak kari, sup cendawan, ikan kembung goreng, telur dadar


yang ni menu hari kedua memandangkan santan ada lebih tu yang buat masak lemak cili padi ayam, sayur goreng, ayam goreng tepung.

ni menu hari ke 4-ayam masak kicap, sardin, telur dadar, kangkung goreng belacan, hari 3 ramadhan kitorg berbuka kat IOI marriot putrajaya gambar hrmm tak amik langsung sebab MALU hehehehe.

menu ke 5 pun takde sebab sangat teruja berbuka kat rumah mak hehehehhe, yang atas ni menu ke 6 macam2 ada bubur lambuk, ikan bakar, sotong kunyit, pecal, asam pedas dan kangkung goreng.


ha yang ni menu hari ke 7 masih dirumah mak, ada serawa durian, lemak labu, daging masak lomak cili api, mee goreng, ikan goreng, roti john tu beli kat stadium shah alam harga agak mencekik tapi sedap so kira ok la kan inti diorg satay ayam black pepper, roti jala tu pun beli sebab ada serawa durian.

balik rumah menu hari ke 8-asam pedas ikan pari, ikan goreng dan sausage n nugget, simple je kan


ha ni menu hari ke 11 dan 12 diberi menu tak de laki kat rumah hrmm sedih tak selera nak makan nasib ada anak2 kan, hari ke 9 buka mc d sbb hati sentap kereta kena langgar dek budak sekolah yg sangat biadap, hari ke 10 mee sup keterlupaan amik gambar,


ini menu hari ke 14 paling lama duduk dapur mula pukul 3pm habis pukul 6pm, so hasilnya bubur lambuk, ikan pari bakar, sambal udang dan sayur goreng, hari 13 berbuka apa hehee buka kat luar dgn kawan-kawan sepejabat husband.


ini menu nuzul quran nasi ayam, sebab letih sangat balik shopping dari subang jaya,

sapa yang baca ni blog ni (ada ke hehehehe) boleh la amik idea nak masak apa untuk berbuka maklum la dah hujung2 ni kan, kejap je kan Ramadhan nak tinggalkan kita sedih rasanya. ok la nnt saya update lagi ye, maybe citer-citer lama hehehe, ok semua selamat mencari malam lailatulqadar ye.

2 comments:

nadyia mancetero said...

shedapnye kak lin masak...urm..nak rasa ckit la..

danishahumaira said...

boleh meh le dtg rumah hehehehe,