Friday, January 22, 2010

Fettucine Alfredo Portobello

Hari tu pergi giant mula-mula nak cari bahan-bahan untuk buat macaroni cheese, cari yang lain jumpa yang lain, ternampak alfredo portobello ni terus sambar 2 tin nak mencuba la kononnya. Semalam malas nak makan berat jadi terus teringat nak masak fettucine alfredo ni, bahan-bahan semua dah ada terus je masak, tengok arahan dalam tin tu panaskan je macam nk buat sup mushroom campbell tu, tapi aku rasa macam tak syok je, aku masak style masak sphagetti, tumis la bawang, button mushroom(selalu guna yg fresh tapi ari tu malas nak cari amik yg tin je), sausage dgn ayam kisar baru la bestkan. Tapi muak la you all kena letak blackpepper @ cili padi untuk hilangkan muak tu sebab creamy kan, tapi si kakak tu berselera betul bertambah-tambah makan tekak dia tu feeling mat salleh sikit. Selamat mencuba n menjamu selera semua.

guna sphagetti pun ok gak





ha ni la dia


ini la rupanya

jemput makan semua, masak sendiri baru puashati nak letak apa pun boleh


5 comments:

PuTeRi BoNgSu said...

gud idea. leh cuba ni..ahaks..

Ibuhani said...

mama mia....selera italy hr ni ya :)

danishahumaira said...

pu3 silakan tp x jd jgn cari aku ek hahahha

kak ani sekali sekala, kalo hari2 gomuks jdnya

hafizulfaiz lan said...

wah..nk try juga

danishahumaira said...

hafiz cuba la sedap tau