Tuesday, April 21, 2009

I'm proud of you honey

Petang semalam aku dapat buku kuning ni rupa-rupanya laporan kemajuan Irdina Farisya. Aku dan suami amat berbangga dengan keputusan yang dia perolehi ni, sebak campur gembira, semoga kakak teruskan usaha untuk lebih berjaya bersama adik-adik yang lain.
Irdina dapat no 5 daripada 39 dalam kelas

Markah paling tinggi dia dapat 100% dalam matapelajaran English, cuma dia masih lemah dalam subjek pendidikan agama islam dan pendidikan seni. Aku cakap la dengan dia lepas ni kakak kena usaha untuk dapat no 1 dalam kelas, terus muka dia berubah sambil cakap "nape mama, no 5 tak pandai ke" aku terus peluk dia "eh tak la keputusan ni da baik cuma kalau kakak kena rajin lagi belajar untuk dapat no 1, kakak kan nk jadi Doktor. Terus dia semangat ambil buku Fekah terus baca dan hafal. Apa-apa pun mama bangga dengan kakak teruskan usaha kakak, mama dan papa akan support dan doakan kejayaan korang semua.

ni result subjek agama islam paling rendah tauhid, dia cakap dia tak pandai baca jawi lagi, sedih dengar tapi bila tengok result yang lain boleh dapat 80% pun tulis jawi jugak, dia confuse agaknya ye la first time amik exam.

ni pulak subjek KBSR ok kan result dia cuma matematik dgn pendidikan islam je 80%

3 comments:

Ibuhani said...

oklah tu.....dpt A pun dah bagus....x semestinye semua 100....congrat dr aunty utk arianna...

Ibuhani said...

silap bukan arianna...tgh tgk MATAHARI.....SORRY YE KAKAK..HE3...melalut lak acik ni...ha..ha..

YaQeen Ahmad said...

nanti ada seorang cikgu matematik baru nak pindah ke bandar seri putra. dia tengah cari anak murid. ehehe