Wednesday, November 2, 2011

Ke Bagan Lalang lagi

Mesti ada yang boring balik2 ke bagan lalang kan macam tak de tempat lain, sebenarnya kitorg ke sini bukan semata-mata nak makan tapi membeli ikan2 dan seafood yang segar untuk stock masak memasak di rumah. Dah alang2 shopping ikan2 dan seafood yang lain, singgah la ke kedai makan, rugi rasanya kalo sekadar memerhati kedai makanan tu kan hehehehehe.

Macam biasa kitorang oder ikan bakar, sayur, nasi lemak n tom yam, masa ni anak aku yang no 2 ni tak sihat asyik muntah je kesian dia nnt next entry aku citer ek. Sekarang kita layan je gambar2 ni,

Oh untuk makluman harga ikan2 dan seafood yang lain tak lah murah kat bagan lalang ni, kelebihan dia adalah segar itu je, sekilo ikan tenggiri RM 32, Ikan siakap, kerapu Rm 28. sotong dalam rm 18-20, udang lak yang besar RM 55 sekilo, yang kecik RM 26 tak silap. Kalo korang pergi malam ikan2 tu baru naik waktu petang ada gak dari pagi tapi still fresh la kan, diorg tutup kul 9 @ 10 malam,

Rasa ikan segar ni lain sangat dengan kat pasar2 biasa, rasa manisnya lain tau walaupun korang dah beli seminggu, rasanya tak tukar langsung. Cuba la tapi ongkosnya kena lebih la kan, mcm kitorang RM 100 sekali pergi.

lala masak pedas sedap, kerang rebus wajib ada



sebab ada hantu kerang ini la orangnya, oh dia ni byk waris arway my MIL la, apa yang jadi kesukaan arwah dia pun suka,

kasi close up sikit

khayal masing2kan

kali ni amik kerapu dgn pari, kerapu ni tak sesedap siakap la lain kali tak mo amik lagi

harga standard la RM60-70 je berbaloikan.


7 comments:

nadyia mancetero said...

murah lak kan,....area mana kedai ni kak?

Yan said...

salam kenal..


selalu dengar pasal bagan lalang ni. tapi tak penah sampai - sampai pun.

PuTeRi BoNgSu said...

yum..yum...dapnya..

danishahumaira said...

nadiya msk tu kan ada simpang kan akak selalu pegi kedai no 1 sebelah kanan

danishahumaira said...

hi yan salam perkenalan jugak dari saya, cuba la try

Tihara said...

salam kenal..

takleh tengok seafood ni, mmg suka sangat..hehe

JUM JOIN GIVEAWAY SAYA..ADA 10 HADIAH MENANTI :)

miss daya said...

if nak mkn seafood, bagan lalang la yg plg best ;p.. hi kak, salam kenal, follow u, hope u can follow me too kalau sudi.. :)