Wednesday, November 9, 2011

Kuih muih melayu klasik di Aidiladha

Sebelum nak teruskan entry ni aku nak minta maaf kat korang semua jangan ada yang meroyan tengok post cerita pasal makanan dekat blog ni eh anggap je la blog ni nak bagi idea kat korang nak masak apa kat rumah tu kan, sayang kat korang mmmmmuah.

Selain aku request makanan, anak aku yang sulung pun ada request kat nenek dia nak karipap, Dari last week dia berzikir nak karipap tapi nak beli kat mana, goreng pisang banyak la org jual petang2 kan, jarang org jual karipap. Nenek takkan biarkan cucunya kempunan ye tak pernah ok. Raya yang lepas request ketupat palas, raya korban ni request karipap pulak haishh tiba2 terpikir aku boleh ke jadi macam mak aku nnt ek.

kuih lopis yang direbus dlm daun pisang

kuih lopis dimakan bersama gula melaka, tak pernah menghampakan sesiapa yang memakannya

ha ni ler karipap yang diidam-idamkan oleh kakak inti daging korban lagi ok memang la sedap tak silap kitorg dpt buat dalam 100 keping habis licin dalam masa 2 hari je, hebatkan.


3 comments:

Ibuhani said...

kuih lopes tu fav k.ani tu. Makan dgn caramel sedap jugak tau!

nadyia mancetero said...

xpernah lagi makan kuih lopes....kuih orang tua2 ni..wkakakakaaa

danishahumaira said...

nadia sodap nnt akk suruh mak akak buat ko rasa la