Friday, August 7, 2009

Patutkah?????


Semalam lepas anak dara kami masuk tidur lepak la dengan my hubby and Danish tengok TV, so berborak la tapi banyak2 borak keluar la satu soalan yang menggeletek hati, jom kita ikuti apa yang kami borak ok

Aku: abang boleh tak belikan microwave
Hubby: Boleh tapi nak buat apa

Aku: (dalam hati ishh takkan nk wat perhiasan kut). Nak masak kek

korang tau apa Hubby ku balas, dia bantai gelak gaban korang tau tak nasib tak guling2. Teruk tau, ingatkan dia nak jawab "ok jugak tu @ apa2 je la jawapan positif. Ini dia bantai gelakkan aku, tapi bukan salah dia la kan, selama 30 tahun aku hidup ni mana pernah aku buat kek apalagi biskut2, mana taknya dia gelak sakan, bukan gelak sikit2 tau, siap cakap dengan Danish lagi ribut la kalo mama buat kek, last2 aku pun gelak sama.

nota: ada harapan ke nk dpt microwave hu hu hu

10 comments:

Ibuhani said...

belikan dia kek2 yg x sedap. biar dia komplen....lepas tu ckplah: Itulah, ayang suruh beli microwave baru x nak. Cuba beli nanti ayang watlah kek yg best2! gitu....hahaha

danishahumaira said...

good idea tu kak, he he he

PuTeRi BoNgSu said...

wakakaka..
aku pon nk gelak gak ni.mimpi apa ko dpt smlm smpai nk buat kek. resepi aku pon ko tak buat2.
hahaha nk smbung gelak lglah..

NaDiaH SiDeK said...

hehe...sy kalu wat kek pakai oven..tak pakai microwave..microwave kat umah ni sy guna hny utk panas2kn mknn (yg sbnrnya tak reti nk guna sgt microwave ni utk buat benda2 lain + malas nk baca manual. kuikuikui..)

Tirana said...

hehehe...nanti2 dia beli la tu...Kalau nak beli microwave, beli yang ada conventional function untuk bakar kek dan biskut..untuk grill ayam pun boleh..

mummyseri said...

harap2 tercapailah hasrat lynn tu..:)
kite doakan ye..
nnt bleh membaking plak..

*pssttt lynn..kite da wat bandong mirinda tu..
mmg sedapla..
asben pon suke :)
mcm ramadhan ni air tu yg jd peberet :)

azlina said...

salam lynn..
lebih kurang sama dgn akk la tu tapi pernah la bt biskut raya thn lps tapi takat blh mkn sendiri je x sgp hidang kt tetamu...pastu oven tu duk bersawang je..he..he..

ummi humaira said...

eh eh ada ramai yg sama ya ..ummi kat rumah ada 1 microwave n 1 oven , tapi kuih nye bila raya ,tempah jer .. nk beli benda tu bagai nak ghak (bhs utara)@sangat2. buat kuihnya hampeh.

danishahumaira said...

to pu3-ye la ye la, aku tau menu kuih ko bagi aku tu da 3 thn dok kat opis ni

to nadiah-itu tujuan sebenarnya nk panaskan makanan, but nk cari alasan kukuh tu yg ckp nk wat cake hik hik hik

to tirana-tq for the info kak

to mummyseri-tq doakan ye, sedapkan mirinda tu,tp jgn selalu la lg2 bulan puasa nnt sakit perut

to azlina n ummihumaira-ha ha ha, sy ckp je lebih nak buat tp hakikatnya nnt buat kuih tunjuk je he he he

mummysya said...

cabaran tuh!!!

hehehehe!!!