Monday, October 5, 2009

Rancangan TV raya

Ok hari ni nak cerita pasal rancangan tv raya pulak. Hari tu mata tak berapa mengantuk lagi, so boring2 tukar la every channel entah camne terbukak le channel 105 astro prima rancangan khas hari raya Nabil ala raja lawak tu, kitorang pun layan la. Lawak gila tetamu jemputan dia tu Badul, din beramboi, heliza af dan lg sorg tu tak ingat la nama dia. Aku dgn hubby tergelak tak ingat dah memang best la diorang ni.



Lagi satu rancangan yang membuat aku insaf adalah drama yang ditayang di astro 106 Jangan di lukai hati ini pelakon dia Safura cerita lama ni diulang balik tapi first time aku tengok la. Kisah seorang ibu yang menderita ketika nazak akibat dari menyumpah anak perempuan dia anak sial dan tidak menghalalkan susu badan dan makan minum terhadap anak perempuan dia dan telah menghalau anak dia supaya tidak jejak rumah dia walaupun dia mati. Drama ni arahan Along Kamalolzaman. Sangat berkesan la cerita ni dekat aku supaya aku lebih berhati-hati untuk menutur setiap kata terhadap anak2. Kepada ibu2 semua tiada anak yang kita lahirkan adalah tidak bertuah mereka adalah rezeki kita dan mereka juga amanah Allah kepada kita untuk menjaga mereka. Hope kita menjadi ibu dan bapa mithali kepada anak2 kita.'

3 comments:

Ibuhani said...

betul tu.....membesarkn anak jgn expect pbalasan dr anak2 sbb itu adalah amanah allah....kita jlnkn amanah yg diberi....anak pun ada tanggungannya selepas mrk dewasa....so doakan yg terbaik utk mrk jlni hidup didunia ni....krn apa yg mrk buat...kita juga dpt w/pun selepas kita mati....so kalau sumpah anak jd anak derhaka....bahananya pun kita jugak yg dpt....kita yg bentuk dia dr kecil....kita juga yg mencoraknya utk menjd apa bila dewasa nanti.......nauzubillahminzalik....jgn pernah menyumpah anak2....krn tuturkata kita adalah doa bg mrk

atty's said...

itulah kan..walupun kita ibu..syurga dibwh kaki ibu..tp pertuturan kena jaga gak..

Jieda said...

sorang lagi dalam rancangan nabil raya tu namanya ebby yus.memang kelakar rancangan tu terutamanya bab din beramboi tersembur makanan dia hehehe.