Friday, September 11, 2009

Checklist sebelum hari raya

9 hari lagi menjelang hari raya, bagaiman persiapan hari raya, oh ye jangan dok ralit persiapan untuk raya sampai lupa nak cari malam lailatulqadar ye diharap kita semua dapat meriahkan 10 malam terakhir dengan zikir, bacaan Al Quran dan solat2 sunat. Sekadar mengingati. Tukang jahit & tokeh kuih dah siap ke menjahit dan menyiapkan kuih tempahan pelanggan, mesti tak lepas tangan kan ye la next week adalah masa untuk para pelanggan nak collect baju raya begitu juga kuih. Dekat ofis ni dah ada penghantaran kuih dan kerepek2 untuk raya. checklist ni adalah untuk saya jom tengok apa yang tak buat dan apa yang perlu dibuat ek

1. Tukar langsir n kusyen- malam ni kut

2. call tukang mesin rumput -monday@ tuesday

3. kemas rumah arwah mak mertua - saturday


4. baju kurung n baju melayu anak2- apa?????? tak cari lagi, tak tau la tahun ni tertunda-tunda last2 tak tempah pun so next week hari selasa@rabu WAJIB cari.

5. pergi pasar untuk cari bahan2 utk masak laksa johor menu wajib untuk suami terchenta-Jumaat kut sbb hari sabtu tinggal nak masak


6. kemas peti ais-ahad ni senang nak letak barang2 untuk hari raya


7. Gosokkkkkkkkkkkk bajuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu- aduh malasnya starting next week tiap2 malam gosok sikit2 he he he, hari raya cuma capai n sarung je baju tak yah nk gosok2 lagi

itu je setakat ini

4 comments:

w.a.n.n.a said...

wah akak dh siap list raya ek..
btl2 dah semangat nk raya nie..
hehehehe..
akak klu bt umah terbuka jgn lupa jemput wanna tau..

Ibuhani said...

smgt rayo kau dahsyat r.....hahaha

PuTeRi BoNgSu said...

ada lg 1 perkara yg ko tinggal.
iaitu masukkan duit raya dlm envelope tuk anak2 aku.wakaka..

danishahumaira said...

to wanna-insyaallah

to ibuhani- tak la kak ani mood utk raya kureng sikit thn ni, entah la tak tau le naper, maybe kekurangan sorg lagi ahli keluarga for this year.

to pu3- aah lerrr singgit je la thn ni ha ha ha