Tuesday, June 23, 2009

Ole2 dari Terengganu

Semalam petang my hubby baru balik dari Terengganu setelah hampir 5 hari meninggalkan kami sedih tau. Kalau dia buat kerja kat KT boleh order kain sutera sepasang dua memandangkan dekat Paka sahaja so saya kirim keropok lekor and satar(isi ikan letak dalam daun pandan n bakar). semalam sampai rumah tak sempat bukak tudung saya terus bawa keropok lekor untuk digoreng, saya siap ratah macam tu je fuh walaweiiiiiiiiii sedapnye. Satar tu pun tak kurang sedap jugak, tapi tu la hubby saya ni dah tau kami berdua je makan dia beli sebanyak-banyak tidak, nak bwk ofis dah tentu la basi kan last2, korang taukan jawapannya, sayang la. Keropok tu dia beli dekat pintu gerbang nak keluar dari Terengganu, sedap. Yang kitorang tau tempat2 keropok yang sedap, pantai tok manik, losong, kelulut(betul ke nama tempat ni). Kalau you all tahu lagi tempat2 yang sedap keropok dijual beritahu la ye.

keropok lekor yang telah digoreng,



ini la rupanya satar itu, nampak burukkan tapi sedap percaya la

9 comments:

ummumishkah said...

nak juga satar tuuuu... :0

Ibuhani said...

syg nye buang.....nape x bg jiran..

danishahumaira said...

to ummi, kalau kak ummi dekat boleh saya bagi

to ibuhani, ermm jiran sebelah org pendatang asing dari India n Nepal, camner, yang sebelah lagi ermm tak nak ckp la

Cik Wanie said...

rindunya nak mkn kepok leko,
dan rindunya nak pegi ke terengganu,
kalau g sana blh singgah pusara arwah,
hurm...

PuTeRi BoNgSu said...

tak brpa minat sgt gan satar ni. bau busuk sikit.he3..
klu aziz satar minatlah..wakaka

danishahumaira said...

cik wanie-smg roh arwah d cucuri rahmat, next birthday buat la kat terengganu.

pu3-setakat ni yg aku dapat makan tak de la bau, mgkn ko dapat yg tak elok kut

yaqeenahmad said...

Laa... bukan jauh nak jemput kawan yang tinggal di vista seri putra tuh... aduyai.. kempunan keropok lekor terengganu...

danishahumaira said...

to aqeen - ye la akak lupa la awak dah ada kat situ, sorry ek,next time ek

awatif said...

Hai..Lin first time nak komen ni...

Pada akak the best kerepok lekor kat Bukit Tok Beng, Seberang Takir...nak beli kena queue panjang...nasib masa akak pergi baru-baru ni bukan hujung minggu. Kalau hujung minggu dengarnya dekat 2 jam Q baru dpt beli..