Wednesday, October 12, 2011

Makaroni Bakar

Ini kali ke 3 aku buat makaroni bakar, so far jadi tak pernah x jadi, resepi dari kawan kat opis, jom la layan gambar makaroni bakar aku ni. Asalnya nak buat untuk jamuan raya si Kakak, last minute petang tu kakak cakap cikgu mintak RM3, x yah buat geram je kan barang2 da beli ni, last2 takkan nak simpan kan so masak je la untuk diri sendiri.


bahan-bahan utama macaroni,susu segar, telur, tomato, mushroom, tomatoo puree,daging kisar, korang nak tau punya la aku melilau mencari daging kisar, dalam hati berkata eh ramainya beli daging ni sampai habis al maklum la musim raya kan, rupa2nya si ramli ni dah tukar packaging dia rasanya yang baru ni lagi senang sbb dorg wat by pieces mcm yang aku beli ni ada 4 pieces, kalo yg kecik 2 pieces, so kalo masak dapat mengagak la tak ler membazir tul tak. Cara masaknya sama mcm kita wat kuah sphagetti tu cuma nak bakar tu baru kita letak susu, telur, bread crumb dan cheese. Sonang je cuba la tengok hasilnya kat bawah

guna la cheese mozarella ni memang sedap




so ini la hasilnya anak-anak